Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím
Váš nákup:
0 položky za 0,- Kč
Do košíku
Zavřít nabídku
BioforLife

Nabídka eshopu

Polévka z červené řepy

Tato polévka je velmi rychlá a jednoduchá co se surovin i přípravy týká. Výborně se hodí pro jarní i podzimní detoxikaci, kdy pomůže odstranit z těla jedovaté látky, pročistit játra a pomůže při zácpě. Mimo jiné zlepšuje kvalitu vlasů, nehtů a pleti. Podle čínské dietetiky je červená řepa vhodná pro lidi velmi vyčerpané, unavené, kteří mají tzv. "nedostatek krve", což může být způsobeno např. nadměrným "koukáním" do monitoru počítače, přílišném studiu nebo u vrcholových sportovkyň. Obecně nedostatkem krve trpí více ženy než muži.

INGREDIECE:

  • 2 lžíce sezamového oleje nebo přepuštěné máslo Ghí
  • 1 cibule
  • 3 menší červené řepy
  • ¼ bulvy fenyklu (můžete použít i semínka fenyklu např. od Sonnentoru)
  • 1l zeleninového bujonu
  • Na dochucení: sůl, 2 stroužky česneku, tymián, pár kapek vinného octa

POSTUP:

  • V hrnci orestujte dozlatova pokrájenou cibuli, poté přidejte najemno pokrájený fenykl a syrovou červenou řepu na kostičky.
  • Promíchejte, chvíli restujte a přidejte zeleninový vývar – buď klasický, uvařený vývar ze zeleniny nebo použijte ten v prášku od firmy Wurzel – výborná náhražka, pokud si nestíháte vyrobit svůj vlastní.
  • Vařte cca 30 min. do změknutí červené řepy a rozmixujte tyčovým mixerem do vámi oblíbené konzistence.
  • Jakmile je vše uvařeno a rozmixováno, dochuťte solí, utřeným česnekem a pár kapkami vinného octa.
  • Na talíři ozdobte lžičkou zakysané smetany a čerstvými bylinkami (na fotce jsem použila bazalku), ale jinak se výborně hodí pažitka, petrželka i tymián.