Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím
Váš nákup:
0 položky za 0,- Kč
Do košíku
Zavřít nabídku
BioforLife

Nabídka eshopu

Netradiční bramboračka s pohankou

Pohanka je cenným zdrojem rutinu, který posiluje stěnu cév a navrací jim pružnost. Pohanku ocení všichni, kdo trpí křečovými žilami a hemeroidy. A nejen ti. Pohanka posiluje imunitu, snižuje hladinu krevního cukru, riziko infarktu a mozkové mrtvice. Je vhodná při detoxikaci, při praskání žilek v oku a v obličeji. Navíc pomáhá regenerovat jaterní buňky.

INGREDIENCE:

  • 150g pohanky
  • 4 lžíce sezamového oleje nebo přepuštěného másla Ghí
  • 1,5 l zeleninového vývaru nebo bujón Wurzel
  • Zelenina: 2 cibule, 2 mrkve, ½ celeru, 1 petržel, 2 stroužky česneku
  • Kožení: majoránka, kmín
  • Na dochucení: Sůl, pepř, sojová omáčka Tamari

POSTUP:

  • Na sezamovém oleji nebo Ghí orestujte nakrájenou cibuli, poté přidejte kořenovou zeleninu. Po chvíli vložte do hrnce opranou pohanku, chvíli restujte a pak přidejte namočené sušené houby a posypte kmínem. Vše promíchejte a chvíli společně poduste.
  • Do hrnce nalijte 1,5 zeleninového vývaru nebo biobujónu – já používám Wurzel. Trochu osolte a vařte do změknutí hub cca 20 minut. Pokud máte nadrcené houby, můžete je přidat pro zvýraznění houbové chuti a aroma.
  • Nakonec dochuťte utřeným česnekem, čerstvou majoránkou, pokud ji máte a trochou pepře. Přidat můžete i pár kapek Tamari pro zvýraznění chuti.
  • Polévku ozdobte čerstvým medvědím česnekem, pokud ho máte - obsahuje spoustu vitaminů.

 

Tip: místo zahušťování klasickou jíškou z mouky použijte KUZU škrob, který funguje na stejném principu (1 lžičku prášku rozmíchejte ve vodě a přilijte do polévky) nebo polévku částečně rozmixujte tyčovým mixerem.

 

Inspirace: Bioabecedář